Doorontwikkelingsfase - KFC Walem

Doorontwikkelingsfase

Doorontwikkelingsfase

Doorontwikkelingsfase (U21-Beloften)


In de U21 tot beloftenfase van het jeugdvoetbal staat de voorbereiding van spelers op de overgang naar het senior voetbal centraal. Hier draait alles om het maximaliseren van hun potentieel door middel van intensieve training, individuele aandacht en het kweken van een winnaarsmentaliteit. Spelers worden aangemoedigd om zichzelf op alle fronten uit te dagen, zowel technisch, tactisch als mentaal, terwijl ze hun comfortzone verlaten en hun pad naar een succesvolle voetbalcarrière op senior niveau uitstippelen.

De ontwikkelingsfase van U21 tot beloften in het jeugdvoetbal, vaak aangeduid als de "Doorontwikkelingsfase" of de "Beloftenfase," vertegenwoordigt de laatste stap in de jeugdontwikkeling voordat spelers de overstap maken naar het senior niveau. Hierin staat de doorontwikkeling naar een volwaardig senior niveau centraal, met de focus op het verfijnen van vaardigheden en het ontwikkelen van een volledig profiel als voetballer. Dit omvat intensieve coaching en individuele training om sterke punten te verbeteren en zwakke punten aan te pakken.

Tijdens deze fase ligt de nadruk op technische en tactische verfijning. Spelers werken aan het perfectioneren van hun technische vaardigheden, zoals passing, dribbelen, schieten en balcontrole. Ze verdiepen hun tactische begrip, met nadruk op teamformaties en strategieën. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteed aan atletische ontwikkeling, met focus op fysieke fitheid, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en mobiliteit. Daarnaast wordt er gewerkt aan de mentale weerbaarheid van spelers, zodat ze kunnen omgaan met de druk van het senior voetbal en een winnaarsmentaliteit ontwikkelen. Individuele ontwikkeling staat hoog in het vaandel, met aangepaste trainingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en sterke punten van elke speler om hen naar hun volledige potentieel te brengen.

Spelers in deze fase zijn meestal tussen de 18 en 21 jaar oud en bevinden zich op het punt van volwassenwording, zowel fysiek als mentaal. Ze zijn gemotiveerd om hun voetbalcarrière voort te zetten en streven ernaar om het hoogste niveau te bereiken. Het vermogen om zelfstandig te denken, teamtactische principes te begrijpen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontwikkeling wordt van hen verwacht.

De reglementen van deze fase volgen over het algemeen de regels van het senior voetbal, met elf spelers aan elke kant op een volledig groot veld. Selectie voor wedstrijden wordt bepaald op basis van prestaties tijdens trainingen en wedstrijden, waarbij coaches beslissingen nemen op basis van tactische behoeften en opdrachten. Spelers worden aangemoedigd om uit hun comfortzone te treden, zelfstandig te denken en bij te dragen aan tactische beslissingen. Coaching omvat niet alleen technische en tactische begeleiding, maar richt zich ook op het ontwikkelen van mentale weerbaarheid en leiderschapsvaardigheden om spelers volledig voor te bereiden op een succesvolle overgang naar het senior voetbalniveau.

 

Spelregels 11V11

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!