Geschiedenis - KFC Walem

Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis

FC Walem werd in de jaren '60 opgericht door een groep enthousiaste jongeren die regelmatig informeel voetbal speelden op een veld naast de Emmaüsdreef, waar ook FC Atletiek actief was. Ze huurden dit veld, dat ze zelfs deelden met koeien, maar hun verlangen naar een eigen speelveld en faciliteiten leidde tot de oprichting van de club. Om officiële erkenning van de Koninklijke Belgische Voetbalbond te krijgen, moesten ze een bestuur vormen, maar niemand binnen de groep was oud genoeg. Dankzij de inspanningen van enkele spelers en de steun van lokale autoriteiten werd uiteindelijk het bestuur opgericht, en FC Walem werd geboren op 15 augustus 1965.

Het_begin.png
Het eerste seizoen (1965-1966) bestond voornamelijk uit vriendschappelijke wedstrijden. In april 1966 sloot de club zich aan bij de KBVB en kreeg het stamnummer 6896 toegekend. Het officiële competitieve debuut vond plaats in het seizoen 1966-1967 in de derde provinciale. Met verschillende wisselingen in het voorzitterschap en trainers kende de club succes, met hoogtepunten zoals een scholierenkampioenschap in 1971-1972. Onder het voorzitterschap van Louis Van Loock werden nieuwe faciliteiten gebouwd, en in 1973 werd zelfs de eerste lichtinstallatie ingehuldigd.

1967.png


In 1975
nam Pros Nuytkens het voorzitterschap over en leidde de club zelfs naar de tweede provinciale. Tijdens zijn leiderschap groeide de jeugdwerking en werd er moderne infrastructuur met drie voetbalvelden gebouwd.
Ondanks enkele uitdagingen, waaronder overstromingen in 1976, behield FC Walem een sterke band met de lokale gemeenschap. In 2011 overleed Pros Nuytkens op 69-jarige leeftijd, maar zijn nalatenschap leeft voort, en de club heeft sindsdien een gevestigde positie in het Mechelse voetbal.


De jaren '80 met het seizoen 1981-1982 was succesvol, waarbij FC Walem samen met VV Leest promotie naar de tweede provinciale afdwong. Echter, in het volgende seizoen, onder leiding van Vic Schelkens, eindigde de club onderaan en degradeerde naar de derde provinciale. In 1985-1986 keerde de inwoner van Walem, Willy Coeckelbergh, terug als hoofdtrainer. Onder zijn leiderschap promoveerde FC Walem opnieuw naar de derde provinciale in het seizoen 1987-1988, en vervolgens naar de tweede provinciale in het seizoen 1988-1989.

De volgende jaren brachten weer uitdagingen met zich mee en degradatie naar de vierde provinciale, maar FC Walem bleef sterk verbonden met de lokale gemeenschap, gekenmerkt door de inzet van vele vrijwilligers en betrokken leden, zoals Francis Crauwels en Fons Vercammen. Willy Coeckelbergh speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van jeugdspelers en het behoud van de band met de bredere Walemse gemeenschap.


De jaren '90 kenden hoogte- en dieptepunten, met kampioenschappen bij de jeugd en successen zoals de Beker van de stad Mechelen. In het seizoen 1993-1994 promoveerde FC Walem naar de derde provinciale na een opmerkelijke overwinning op SK Reet. Hoewel er uitdagingen waren in het seizoen 1995-1996, eindigde FC Walem uiteindelijk op de 7e plaats. Het seizoen 1998-1999 was echter een kampioensjaar, waarbij FC Walem kampioen werd in de 4B-reeks onder leiding van trainer Rudi Milonton.

De club vierde successen op en buiten het veld en bouwde een sterke geschiedenis van vastberadenheid en toewijding in het provinciale voetbal.

Meer geschiedenis over KFC Walem? Bekijk dan zeker volgende link!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!